Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZIEMNIACZANE KULECZKI Składniki:50
INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 24.02.2014 r.Delektuj się pączkami!W Tłusty czwartek nie liczymy kalorii, zapominamy o dietach i dajemy się porwać kulinarnemu szaleństwu. Bez umiaru delektujemy się pączkami i faworkami, by na
Frittata z warzywami i jogurtem greckimPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki:– Jogurt typu greckiego naturalny 0% (np. od OSM Piątnica) 3 łyżki– cebula
Zdrowe przyjemności – Babeczki jaglane z jesienną śliwkąPo obfitych, świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach, nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygn
Informacja prasowaPoznań, 6 grudnia 2016 r.Pomysł na pyszne dania z czerwoną fasolą w roli głównejCzerwona fasola to roślina strączkowa, która zdobywa rynek kulinarny na całym świecie. Ze względu na smak i bogate walory
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SYCYLIJSKA CAPONATASkładniki:6 średnich bakłażanów6 paprykdrylowane zielone oliwki1 seler naciowy2 łyżeczki kaparów1 duża
Informacja prasowaPoznań, 22 września 2016 rokuPrzepis na herbaciane ciasteczka z nutą jaśminuTo, co charakteryzuje jaśminową zieloną herbatę to wspaniały zapach, złoty kolor i wiosenny delikatny smak. Trunek kiedyś pity
Olej arganowy w kuchni. Pachnie orzechami i obniża cholesterolDrogocenny olej z Maroka nie tylko pielęgnuje, ale i… smakuje. Równie wartościowa jak kosmetyczna, jest odmiana oleju arganowego używana w kuchni. Ma bogate walory s
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N