Chlebek dyniowy na jesienną szarugęChrupiąca skórka, puszysty środek i dyniowy aromat, a wszystko to w energetycznym, pomarańczowym kolorze. Chlebek dyniowy urzeka lekko słodkawym smakiem i długotrwałą świeżością. To ide
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2015Kurczak korzenny na Boże Narodzenie z mandarynkamiZbliżające się święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, również ze względu na kulinarne tradycje. Niepowtarzalne smaki, na k
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SPAGHETTI ALLA CARBONARASkładniki:500 g spaghetti200 g guanciale (podgardle wieprzowe)4 jajka30 g startego sera pecorino
Energetyczna chałwa dla aktywnychChałwa, ta pyszna i lubiana przekąska, która przybyła do nas z Bliskiego Wschodu, kojarzona jest głównie jako idealny deser zaspokajający słodkie zachcianki. Ze względu jednak na swoją kalor
4 potrawy z dynią i bakaliami w roli głównej, które skradną Twoje serceInformacja prasowaWarszawa, 5 października 2016Dynia to niekwestionowana królowa jesieni. Już sam wygląd i intensywny kolor tego warzywa wprawia nas w d
Informacja prasowaPoznań, 29 lipca 2016Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dniWypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. S
Wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami Borowik – niekwestionowany król polskich lasów zaprasza na wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami – prawdziwie królewską ucztę we włoskim stylu. W
Ratatuille po polskuRatatuille, w Polsce występujące częściej pod nazwą Ratatuj lub Ratatuja to danie warzywne, pochodzące z regionu Francji zwanego Prowansją. Przygotowuje się je z sezonowych warzyw, najczęściej bakłażan�
Informacja prasowa marki GosiaGrudzień 2016Tradycyjne leśne aromaty na świątecznym stoleDrobiowy pasztet z borowikamiDomowe pieczenie pasztetu to tradycja od setek lat znana w wielu polskich domach. W okresie świątecznym na p
Inspiracje kulinarneWarszawa, 20 listopada 2015Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwiąKażdy, nawet początkujący kucharz ma w swoim repertuarze danie popisowe. Taka potrawa jest prosta, ale efektowna i zawsze się udaje.