24 października 2014, WarszawaJesień w kuchni: Kiełbasa magnacka i Szlachecki frykas w roli głównejPrzed nami jesień – czas na smaczne i sycące dania. Dlatego firma Cedrob poszerza portfolio marki Gobarto o dwie jesienne now
Informacja prasowa IGLOTEXLuty 2017Zupy na rozgrzewkę!Zima to idealny czas, by do menu włączyć gorące i aromatyczne zupy. Pełne wartościowych składników, witamin, zachwycają bogactwem smaku różnorodnych warzyw. Ich przyg
Ziemniak niecodzienny, czyli Krem z ziemniaków z paluszkami paprykowymiZiemniak powszechnie uważany jest za tak pospolity a nawet nudny, że właściwie trudno wyobrazić sobie jakieś ciekawe danie z jego udziałem. Czemu tak jest?
Warszawa, 8 sierpnia 2018 r.Informacja prasowaSmak lata zamknięty w słoikuDelecta zdradza przepis na dżemowe „hygge po polsku”Chociaż żar za oknem doskwiera, to właśnie on sprawia, że owoce w tym roku są wyjątkowo sł
Olej arganowy w kuchni. Pachnie orzechami i obniża cholesterolDrogocenny olej z Maroka nie tylko pielęgnuje, ale i… smakuje. Równie wartościowa jak kosmetyczna, jest odmiana oleju arganowego używana w kuchni. Ma bogate walory s
Koktajl śliwkowy „Jesienne zdrowie”Jesień idzie, czas na koktajl z suszonych śliwek, który będzie owocowym wspomnieniem lata w nadchodzące coraz chłodniejsze dni. Jest lekki, smaczny i bardzo zdrowy- idealny na śniadanie,
Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwkaSoczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie w
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg
Błonie, 24 maja 2017 r.Informacja prasowaGrillowy must have, czyli kechup… z musztardą od DawtonySłoneczna pogoda, wolny dzień i grupa przyjaciół to idealny przepisna udanego grilla. Nieważne gdzie: w ogrodzie, za miastem
Oliwkowa Wigilia? Zdecydowanie tak!Boże Narodzenie to wyjątkowy czas. Dlatego warto się postarać i przygotować coś równie niezwykłego dla rodziny i gości. A może by tak zaszaleć i spróbować czegoś oryginalnego? Czy wiedz