Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SPAGHETTI ALLA CARBONARASkładniki:500 g spaghetti200 g guanciale (podgardle wieprzowe)4 jajka30 g startego sera pecorino
Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potr
SŁODKIE SZALEŃSTWO – Pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym – czyli błyskawiczne danie na słodko, które mimo swojej prostoty przygotowania zrobi na wszystkich duże wrażenie. SŁODK
Pyszny lekki tort orkiszowy z puszystym kremem z ricotty i chrupiącymi puffingowanymi wiśniamiOto przepis na wyśmienity a jednocześnie lekki tort czekoladowo – wiśniowy. Tort nie zawiera białej mąki pszennej i ma obniżoną z
Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek Składniki: 400 g pomidorów cherry, 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek, 200 g łagodnego koziego sera,oliwa z oliwek, sól, czarny pieprz, świeża ba
Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołamiPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszyLato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie t
29.09.2016, WarszawaInformacja prasowaSmaczny powrót do szkołyRok szkolny rozpoczął się na dobre. Książki skompletowane, zajęcia pozalekcyjne wybrane. Aby nasze dzieci miały siłę do nauki i energię do radosnego rozrabian
Na kulinarne wycieczki zaprasza mistrz kuchni – Marcin Budynek, autor przepisów z serami topionymi Hochland. Inspiracją do ich stworzenia jest okres wakacyjny, w którym podróżujemy, organizujemy pikniki i wypoczywamy na świ
Informacja prasowaPoznań, 5 października 2016 r.Faszerowane papryki z orientalnym farszemJesiennym przysmakiem, którego nie powinno zabraknąć w naszych potrawach są papryki. Zawierają one mnóstwo witamin i co najważniejsze
13 maja 2015 r.Szpinak – bohater słusznej propagandyPopeye, komiksowy marynarz sprawił, że Ameryka lat trzydziestych XX wieku oszalała na punkcie szpinaku, a jego sprzedaż wzrosła o 33%. Bohater tej popularnej kreskówki swoj