SŁODKIE SZALEŃSTWO – Pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym – czyli błyskawiczne danie na słodko, które mimo swojej prostoty przygotowania zrobi na wszystkich duże wrażenie. SŁODK
19.10.2016, WarszawaInformacja prasowaKiedy każdy posiłek to nie lada wysiłekBrakuje Wam pomysłów na zachęcenie niejadka do przełknięcia kolejnej porcji obiadu? Zdradzimy Wam kilka naszych sprawdzonych trików, dzięki któr
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg
Informacja prasowa12 grudnia 2016Ostre dania sposobem na udaną dietęZa ostry smak niektórych przypraw odpowiada substancja zwana kapsaicyną. Dzięki niej pikantne potrawy dobrze działają na nasz układ odpornościowy, gdyż ha
Informacja prasowaWarszawa, 1 marca 2017 r.Pusta lodówka, a za drzwiami gościeNiespodziewani goście i pusta lodówka? Jak wyjść z twarzą z takiej sytuacji? Przygotuj pyszne i proste brzoskwiniowe ciasto z patelni. Potrzebujesz
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SALTIMBOCCA Składniki:800 g plasterków cielęciny180 g prosciutto crudo50 g masła100 g wytrawnego wina Marsala10 g mię
Informacja prasowaWrocław, 21 września 2016 Jesienne smaki Zamku Topacz – śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietanąJesienią zmienia się nie tylko nasza garderoba, ale i dieta. Ta nie
Kulinarne inspiracjeWarszawa, 16 listopada 2015Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i morelamiŻyjemy szybko i mamy coraz mniej czasu dla siebie i bliskich. Wspólny, smaczny posiłek to znakomita okazja do spędzenia go razem. K
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.OMLET Z WARZYWAMI Składniki: 8
Zdrowe przyjemności – Babeczki jaglane z jesienną śliwkąPo obfitych, świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach, nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygn