Energetyczna chałwa dla aktywnychChałwa, ta pyszna i lubiana przekąska, która przybyła do nas z Bliskiego Wschodu, kojarzona jest głównie jako idealny deser zaspokajający słodkie zachcianki. Ze względu jednak na swoją kalor
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” – pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana,
Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkamiSkładniki: 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1 lub 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliw
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMWOLNO PIECZONY UDZIEC JAGNIĘCY MARYNOWANY W OLEJU RZEPAKOWYM Z TYMIANKIEM, CZOSNKIEM, CHILLI I ROZMARYNEM PODANY Z SOSEM MAROKAŃSKIM I KOLOROWYMI SZPARAGAMI Składniki dla 4 osób:1 kg udź
Informacja prasowaŁódź, 9 sierpnia 2017 r.Orientalnie i na słodko – przepis na pyszny letni deserZa oknami mamy w końcu prawdziwe lato. Słoneczna pogoda oraz wysokie temperatury sprawiają, że częściej mamy ochotę na co�
Warzywa po afrykańsku z sosem orzechowym Sprawdzony przepis na proste a zarazem widowiskowe danie urzekające swym niezwykłym aromatem i zaskakujące niebanalnym smakiem. Oryginalne połączenie składników z masłem orzechowym spr
Informacja prasowaWarszawa, 21 lutegoSposób na bakaliowego pączkaKarnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, a na naszyc
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:LINGUE DI PASSERO Z BURAKIEMCzas przygotowania: 2,5 godzinyPoziom trudności: średni Składniki: (dla 4 osób):150 g mąki 00100 g m�
10 sierpnia 2015 r.Odczarowujemy warzywaPomidory, ogórki, buraki, papryka – warzywa zdecydowanie powinny być obowiązkowym składnikiem naszych posiłków. Bogate w witaminy i związki mineralne korzystnie wpływają na nasz