Niebanalne pomysły na danie z grilla!Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych goś
Tropea sagra della cipolla rossa – festiwal czerwonej cebuli16 lipca 2015Największy festiwal czerwonej cebuli odbywa się na południu słonecznej Italii. Jak wiadomo dla Włochów każda okazja do świętowania jest dobra, nie po
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” – pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana,
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SPAGHETTI ALLA CARBONARASkładniki:500 g spaghetti200 g guanciale (podgardle wieprzowe)4 jajka30 g startego sera pecorino
IV. Wypasiony krem z porów i ziemniaków ze śmietaną PolskąSkładniki (na 4 porcje):– 2 pory pokrojone w plastry– 500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę– 200 ml śmietanki Wypasionej 30% Mlekovita,
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄCzas przygotowania: 20 minutPoziom trudności: łatweSkładniki:3 kromki chlebasól, piepr
Informacja prasowaWarszawa, 02 lipca 2015Bakaliowe latoLatem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZASkładniki:320 g spaghetti500 g świeżych krewetek1 kieliszek wytrawnego białego wina500 g omułkówczosne
Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
Halloweenowe muffinki z pomarańczą i śliwką kalifornijskąSkładniki: 110 g masła (pokojowa temperatura) 90 g cukru pudru 125 g mąki z dodatkiem proszku do pieczenia 2 duże jajka skórka starta z 2 pomarańc