Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
SŁODKIE SZALEŃSTWO – Pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym – czyli błyskawiczne danie na słodko, które mimo swojej prostoty przygotowania zrobi na wszystkich duże wrażenie. SŁODK
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DESER BIRRAMISU’(z piwem Guinness)Składniki:4 żółtka jajek125 g ubitej śmietany125 g cukru200 g jeżyn
Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowymSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na
Informacja prasowaŁódź, 3 sierpnia 2017 r.Orientalny wrap z tortilli, czyli pomysł na smaczną przekąskę Podstawą zdrowego odżywiania jest utrzymywanie zrównoważonej diety i regularne spożywanie posiłków. Często się j
Informacja prasowaWarszawa, 25 stycznia 20174 pomysły na rozgrzewające dania z bakaliamiZima to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie w
Warszawa, listopad 2016 r. Chrupiąca jesienna przekąska, czyli placuszki warzywne z twarożkiemW listopadowe wieczory zwykle mamy ochotę na małą przekąskę, która poprawi humor i rozgrzeje po całym dniu
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA • Czas
Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 100 g masła (pokojowa temperatura) 40 g puree ze śliwki kalifornijskiej (zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody) 100 g mąki z dodatkiem
Warszawa, luty 2017 r.Tłusty Czwartek lekki jak nigdy!Pączki serowe z bakaliami SiestaTłusty czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia i zjadania pączków i faworków (zwanych też chrustami).W roku 2017 tłusty czwa