Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg
SŁODKIE SZALEŃSTWO – Pierogi z jagodami i sosem toffi z orzechami laskowymi i syropem klonowym – czyli błyskawiczne danie na słodko, które mimo swojej prostoty przygotowania zrobi na wszystkich duże wrażenie. SŁODK
Sałatka brokułowa z winogronami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:– brokuły świeże 2 szt.– winogrona czerwone
Jajka z oliwkowym tataremSkładniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek,6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,ocet winny, szczypiorek. Przygotowanie: Zagotuj w
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DORADA PIECZONA W SOLI Składniki:1 dorada (500 g)2 kg gruboziarnistej soli morskiej1 gałązka rozmarynu3 pla
Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool poleca:Kurczak panierowany w pumperniklu· Czas przygotowania: 25 minut· Poziom: średniSkładniki (1 porcja):· pierś z kurc
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidoramiGołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak również dla każdego, kto jest zdecydowany na k
Warszawa, 25 sierpnia 2015 r. Po lipcowych upałach wielu z nas czeka na dojrzałe, sierpniowe lato. Ciepły, letni wieczór na działce czy balkonie chętnie spędzimy z talerzem własnoręcznie przyrządzonego posiłku. Warto
Mrożona kawa na każdy dzień lataGdy upał zniechęca do picia gorącej „małej czarnej”, warto sięgnąć po alternatywę w postaci orzeźwiającej kawy mrożonej. Sposobów jej serwowania wystarczy na każdy dzień lata.Pierw
Informacja prasowaWarszawa, 23 września 2015Smaki jesieni nie muszą być nudne!Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszy