Drugie śniadanie na 5!17 sierpnia 2015Wielkimi krokami zbliża się koniec wakacji. Już wkrótce wszyscy uczniowie powrócą do szkolnych ławek i codziennych obowiązków. Jednak mamy sposób na to, jak zachęcić dzieci do codzie
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Polska kuchnia to coś więcej niż pierogi, bigos i zupa pomidorowa. Przekonaj się o tym – wróć do smaków dzieciństwa lub poeksperymentuj z tradycyjnymi daniami. Przypad
Sagra dell’uva – toskański festiwal winogron28 września 2015Włochy to jeden z nielicznych krajów, gdzie tak wyjątkowo obchodzi się najróżniejsze festiwale i święta związane z kulinariami. Jednak czym byłoby doskonałe
Niebanalne pomysły na danie z grilla!Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych goś
Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potr
IV. Wypasiony krem z porów i ziemniaków ze śmietaną PolskąSkładniki (na 4 porcje):– 2 pory pokrojone w plastry– 500 g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę– 200 ml śmietanki Wypasionej 30% Mlekovita,
Bezglutenowe mufinki piernikowe z miodemDoskonały przepis na wyjątkowo aromatyczne bezglutenowe muffinki piernikowe, które swoim kuszącym smakiem idealnie wpisują się w jesienny, zimowy i świąteczny czas. Dzięki bezglutenowym
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Jeśli uważasz, że Mieszanka studencka jest wyłącznie przekąską, ten tekst wyprowadzi Cię z błędu. Sprawdź jakie zastosowanie kulinarne mają popularne bakalie. Nie tylko
Bułeczki ślimaki z pastą ze śliwek kalifornijskich, twarogiem i płatkami migdałówSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dkg twarogu 1 łyżka cukru brązowego (opcjonalnie do twarogu) 3 łyżki pła
Informacja prasowaPoznań, 16 września 2016 r.Kuchnie świata – które z nich warto poznać?Gotując na co dzień, z reguły po pracy, gdy nie mamy zbyt wiele czasu, stawiamy najczęściej na tradycję i przepisy, które dobr