18 listopada 2014Ryż w mleku kokosowym z pieczoną dyniąJesień w kuchni kojarzy się z wyrazistymi, rozgrzewającymi przyprawamii sezonowymi warzywami. Szukając pomysłu na posiłek, warto sięgnąć po zdrową, a także niskoka
Niebanalne pomysły na danie z grilla!Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych goś
15 lipca 2015 r.Placki ziemniaczane nie jedno mają imięPlacki ziemniaczane, – kto z nas ich nie lubi? Usmażone na złoty kolor, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie. Soczyste, rozpływające się w ustach,
Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwkaSoczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie w
Warszawa, 17 października 2014 r. 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchniOliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2015Kurczak korzenny na Boże Narodzenie z mandarynkamiZbliżające się święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, również ze względu na kulinarne tradycje. Niepowtarzalne smaki, na k
Słone ciasteczka z oliwkami Składniki: 10-12 czarnych hiszpańskich oliwek,400 g mąki, 100 ml hiszpańskiej oliwy,100 ml mleka, oliwa z oliwek, szczypta soli,płaska łyżeczka drożdży, łyżeczka oregano,2 łyżki stołowe s
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki na placki:– młoda cukinia 3 sztuki
Zdrowy smak natury:Sycący Krem z batatów i pieczonej papryki z pastą z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazyliąSezon na paprykę w pełni, warto więc wykorzystać jej walory smakowe nie tylko sporządzając tradycyj
Energetyczna chałwa dla aktywnychChałwa, ta pyszna i lubiana przekąska, która przybyła do nas z Bliskiego Wschodu, kojarzona jest głównie jako idealny deser zaspokajający słodkie zachcianki. Ze względu jednak na swoją kalor