Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:Ravioli z dynią• Czas przygotowania: 30 minut• Poziom: średniSkładniki:Makaron:– 300g mąki– 1 jajko + 9 żółt
Zdrowa kuchnia: Warzywa mogą być naprawdę pyszne! – przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamemDoskonały przepis na lekkie, zdrowe i wartościowe danie z warzywami i tahini w roli głównej. Danie nie t
Ziemniak niecodzienny, czyli Krem z ziemniaków z paluszkami paprykowymiZiemniak powszechnie uważany jest za tak pospolity a nawet nudny, że właściwie trudno wyobrazić sobie jakieś ciekawe danie z jego udziałem. Czemu tak jest?
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA • Czas
MATERIAŁY PRASOWELuty 2014 r.Letnie smaki w środku zimy!Zima zagościła u nas na dobre. I choć śnieg stopniał, a temperatura oscyluje w okolicach zera to na wiosenną aurę będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Z brakie
Informacja prasowaPoznań, 25 stycznia 2017 r.Pyszne pancakes z owocami – pomysł na deser i śniadanie Idealnym pomysłem na słodkie śniadania i pyszne desery są puszyste amerykańskie naleśniki, czyli pancakes. To bardzo pr
Sałatka brokułowa z winogronami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:– brokuły świeże 2 szt.– winogrona czerwone
Marchewkowe babeczki z lukrem – słodkie wypieki bez glutenu i laktozySkładniki:* 100 g marchewki* 75 g rodzynek* 125 g miękkiej margaryny* 125 g cukru* 2 jajka* 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY* 50 g mąki
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.PESTO W 3 WERSJACHSkładniki:Pesto klasyczne: 100 g bazylii2 ząbki czosnku, sól gruboziarnista, 100 g parmezanu, 400 g oliw