Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMWOLNO PIECZONY UDZIEC JAGNIĘCY MARYNOWANY W OLEJU RZEPAKOWYM Z TYMIANKIEM, CZOSNKIEM, CHILLI I ROZMARYNEM PODANY Z SOSEM MAROKAŃSKIM I KOLOROWYMI SZPARAGAMI Składniki dla 4 osób:1 kg udź
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime
Bielsko-Biała, dn. 4 grudnia 2014 r.Kruche ciasteczka na święta!Na święta najczęściej przygotowujemy okazałe tradycyjne ciasta – pierniki, makowce i serniki, które stanowią nieodłączny element wigilijnego stołu. Jeśli
Ryba w roli głównejZawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodn
Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2017Jarmuż kocha bakalieJarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze.
Informacja prasowaŁódź 30 sierpnia 2017 r.Orientalne przekąski – w sam raz na drugie śniadanie do szkoły Posiłkiem, który dostarcza dzieciom potrzebnej w ciągu dnia energii jest drugie śniadanie. Niestety, często zastę
Informacja prasowa – DiamantWrzesień/Październik 2017Idealne gofry z cukrem trzcinowymGofry, jeden z ulubionych deserów zarówno dzieci, jak i dorosłych, zazwyczaj kupujemy już gotowe, w restauracji czy budce nad morzem. Ale
Informacja prasowa26 stycznia 2017Warzywa to produkty, których niestety jemy za mało, a mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Powszechnie dostępne są różne ich rodzaje – bogaty wybór mamy zarówno pod względem ich sm
Informacja prasowaWarszawa, 24 sierpnia 2017Ulubieńcy lata kochają bakalie Latem osiedlowe targi pełne są sezonowych owoców i warzyw bogatych w składniki odżywcze i witaminy. Sezonowa dieta to bardzo dobre rozwiązanie, dlate