Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia dzikiej uczty. Proponuje Wam obiad w postaci smakowitych i aromatycznych ravioli z jelenia. RAVIOLI Z JELENIASkładniki:400 mą
Warzywa po afrykańsku z sosem orzechowym Sprawdzony przepis na proste a zarazem widowiskowe danie urzekające swym niezwykłym aromatem i zaskakujące niebanalnym smakiem. Oryginalne połączenie składników z masłem orzechowym spr
Informacja prasowaPoznań, 9 sierpnia 2016 r.Gruszki – idealny dodatek do potraw Większość owoców doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów, jednak są i takie, które bardzo dobrze komponują się z daniami wytrawnymi.
Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potr
INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 24.02.2014 r.Delektuj się pączkami!W Tłusty czwartek nie liczymy kalorii, zapominamy o dietach i dajemy się porwać kulinarnemu szaleństwu. Bez umiaru delektujemy się pączkami i faworkami, by na
HIT: Domowe lody z dwóch składnikówJeśli lubisz własnoręcznie robić desery, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Niewiele osób wie, że pyszne lody o smaku toffi czy truskawek można przygotować z dwóch prostych składników
Informacja prasowaPaździernik 2016Orzechowa jesień na słodko!Babeczki bananowe z masłem orzechowymCoraz dłuższe październikowe wieczory sprzyjają domowym spotkaniom z przyjaciółmi lub spędzaniu czasu z rodziną w kuchni
Informacja prasowaŁódź, 19 grudnia 2016Świąteczne menu z orientalnymi produktami Wielkimi krokami zbliżają się do nas Święta Bożego Narodzenia. Jakie potrawy w tym roku będą królowały na naszych stołach? W ten magicz
Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
Przepisy na dania z kaszą w roli głównej od Mai Sobczak, autorki bloga „Qmam kasze”, ambasadorki kampanii „Lubię kaszę”Pęczak i smażona rzodkiewka na maśle szałwiowymSkładniki:1/2 szklanki pęczaku2 łyżki mas