Drugie śniadanie dla dziecka do szkoły.Kilka inspiracji dla rodziców.Dieta polskich dzieci nie jest doskonała, większość jada tylko kilka produktów z piramidy zdrowego żywienia, które nie są w stanie zaspokoić potrzeb ży
Warszawa, 17 października 2014 r. 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchniOliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek
Aromatyczne bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowymProsty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie dosk
Informacja prasowa12 grudnia 2016Ostre dania sposobem na udaną dietęZa ostry smak niektórych przypraw odpowiada substancja zwana kapsaicyną. Dzięki niej pikantne potrawy dobrze działają na nasz układ odpornościowy, gdyż ha
Informacja prasowa TovagoPaździernik 2015Rozgrzej się jesienną przekąską!Gorące i słoneczne lato pozostaje już tylko w naszych wspomnieniach. I choć październikowe słoty nie nastrajają zbyt optymistycznie, jesień na tal
Zdrowa kuchnia: Warzywa mogą być naprawdę pyszne! – przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamemDoskonały przepis na lekkie, zdrowe i wartościowe danie z warzywami i tahini w roli głównej. Danie nie t
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Menu na letni dzień: chłodnik pomidorowy, sałatka z filetem z kurczaka i pana cotta z malinową kruszoną oraz miętowym pudrem. Brzmi pysznie prawda? Specjały te można przygot
15 stycznia 2014 r.Placki ziemniaczane z włoskim akcentemPołączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto to idealna propozycja dla tych, którzy kochają kuchnię polską i włoską. A
Informacja prasowaWarszawa, 25 stycznia 2017 r.Pyszności z jednego garnkaGęste, esencjonalne i aromatyczne. Dania jednogarnkowe to tajna broń każdego domowego kucharza. Doskonale sprawdzają się jako pożywne śniadanie, wyśmi
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZAPIEKANKA MAKARONOWASkładniki:500