INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 09.05.2014 r.Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej KomuniiPierwsza Komunia Święta dziecka to dobra okazja do rodzinnego spotkania w gronie najbliższych. Uroczysty obiad czy podwieczorek w domowej at
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Sagra dell’uva – toskański festiwal winogron28 września 2015Włochy to jeden z nielicznych krajów, gdzie tak wyjątkowo obchodzi się najróżniejsze festiwale i święta związane z kulinariami. Jednak czym byłoby doskonałe
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SYCYLIJSKA CAPONATASkładniki:6 średnich bakłażanów6 paprykdrylowane zielone oliwki1 seler naciowy2 łyżeczki kaparów1 duża
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DORADA PIECZONA W SOLI Składniki:1 dorada (500 g)2 kg gruboziarnistej soli morskiej1 gałązka rozmarynu3 pla
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Polska kuchnia to coś więcej niż pierogi, bigos i zupa pomidorowa. Przekonaj się o tym – wróć do smaków dzieciństwa lub poeksperymentuj z tradycyjnymi daniami. Przypad
Informacja prasowaPoznań, 21 września 2016Eat fit, czyli jesienna kuchnia w wersji lightKrem z dyni, pikantne leczo, faszerowana mięsem papryka – to z tymi potrawami najczęściej kojarzy nam się złota polska jesień. Ale ja
HIT: Domowe lody z dwóch składnikówJeśli lubisz własnoręcznie robić desery, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Niewiele osób wie, że pyszne lody o smaku toffi czy truskawek można przygotować z dwóch prostych składników
Kulinarne inspiracjeWarszawa, 16 listopada 2015Papryka faszerowana kaszą jęczmienną i morelamiŻyjemy szybko i mamy coraz mniej czasu dla siebie i bliskich. Wspólny, smaczny posiłek to znakomita okazja do spędzenia go razem. K
Olej arganowy w kuchni. Pachnie orzechami i obniża cholesterolDrogocenny olej z Maroka nie tylko pielęgnuje, ale i… smakuje. Równie wartościowa jak kosmetyczna, jest odmiana oleju arganowego używana w kuchni. Ma bogate walory s