Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2017Jarmuż kocha bakalieJarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze.
Ratatuille po polskuRatatuille, w Polsce występujące częściej pod nazwą Ratatuj lub Ratatuja to danie warzywne, pochodzące z regionu Francji zwanego Prowansją. Przygotowuje się je z sezonowych warzyw, najczęściej bakłażan�
Informacja prasowaWarszawa, 25 stycznia 20174 pomysły na rozgrzewające dania z bakaliamiZima to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie w
Informacja prasowa Warszawa, 24 listopada 2016Przychodzi do Ciebie weganin na kolację…Kiedy organizujemy przyjęcie dla najbliższych często zastanawiamy się jakimi smakołykami ich ugościć. Długo przed umówionym spotk
4 potrawy z dynią i bakaliami w roli głównej, które skradną Twoje serceInformacja prasowaWarszawa, 5 października 2016Dynia to niekwestionowana królowa jesieni. Już sam wygląd i intensywny kolor tego warzywa wprawia nas w d
Warszawa, listopad 2016 r. Chrupiąca jesienna przekąska, czyli placuszki warzywne z twarożkiemW listopadowe wieczory zwykle mamy ochotę na małą przekąskę, która poprawi humor i rozgrzeje po całym dniu
Roladki z tuńczykiem i kozim seremW krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związe
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:CIASTO ZIEMNIACZANESkładniki:• 1 kg ziemniaków• 80 g masła• 80 g startego parmezanu• 2 jajka• 120 g prosciutto crudo alb
Informacja prasowaWarszawa, 02 lipca 2015Bakaliowe latoLatem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z
Aromatyczne bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowymProsty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie dosk