Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Krem ze skorzonery, sałatka z pomarańczami i pizza z ananasem. Brzmi egzotycznie? Tymczasem przepisami na te dania dzielą się rodzime firmy, laureaci programu promocyjnego „Do
Smaki Dalekiego WschoduKażdy z nas ma za sobą kilka dalekich podróży, jeśli nie krajoznawczych, to na pewno kulinarnych. Jedząc Margheritę odwiedzaliśmy Włochy, rozkoszując się serem pleśniowym zawitaliśmy do Francji, a z
Przepis na kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko. Jest to pyszna p
Domowy Kebab Massalam – wyśmienita propozycja na grilla!Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami ku uciesze wszystkich amatorów biesiadowania na świeżym powietrzu. Karkówka, kiełbaska, skrzydełka – to wciąż najpopular
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.TRIPPA ALLA ROMANA (FLAKI PO RZYMSKU)Składniki:0,5 kg flakówgałązka selera naciowegomarchewkacebulabazyliamiętaser
Informacja prasowaPoznań, 22 września 2016 r.Orientalne bruschetty – przekąska na każde przyjęcieJedną z przystawek, która sprawdzi się zarówno podczas uroczystego przyjęcia, jak i nieformalnego spotkania w gronie znajom
Majówka za pasem, a wraz z nią doskonała okazja do biesiady. Twarożek Mój Ulubiony idealnie komponuje się z przyprawami , tworząc aromatyczne i pyszne dipy, które dodadzą finezji grillowemu szaleństwu. Będą stanowiły smako
Tropea sagra della cipolla rossa – festiwal czerwonej cebuli16 lipca 2015Największy festiwal czerwonej cebuli odbywa się na południu słonecznej Italii. Jak wiadomo dla Włochów każda okazja do świętowania jest dobra, nie po
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, ma dla Was propozycję na pierwszy Dzień Wiosny! Delikatny makaron z pesto pistacjowym i soczystą czerwoną pomarańczą! TAGLIOLINI Z PISTACJOWYM PESTOI CZ