INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 19.03.2015 r.Wielkanocna baba wczoraj i dziśJeśli wierzyć tradycji, nieudana baba wielkanocna jest kompromitującym dowodem żenujących umiejętności kulinarnych pani domu. Być może dlatego nie
Informacja prasowa9 lutego 2017 r.Desery z… octem balsamicznymOcet balsamiczny jest bardzo popularnym dodatkiem nie tylko do dań wytrwanych, ale również… deserów. Wytwarzany jest z pozostałości po produkcji wina. Poddaje s
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”W upalne dni istotną rolę w kuchni odgrywa lodówka. Jesienią uwaga miłośników gotowania skupia się zaś na piekarniku. Z jego pomocą można bowiem przygotować ciepłe dani
Informacja prasowaWarszawa, 19 grudnia 2016Regionalne święta z bakaliami Regionalne święta to smaki i zapachy naszego dzieciństwa. To potrawy, które pieczołowicie przygotowywały nasze babcie według receptur i przepisów prz
Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
Informacja prasowaPoznań, 12 grudnia 2016 r.Przekąski na jesień pełne witamin i wartości odżywczychJesienią, z uwagi na zwiększone ryzyko zachorowań, musimy dostarczać naszemu organizmowi zwiększone ilości witamin i wart
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca danie z wykorzystaniem sera gorgonzola z certyfikatem D.O.P.ZUPA Z POREM, ZIEMNIAKAMII SEREM GORGONZOLAPrzepis pochodzi z oficjalnej stro
Warszawa, listopad 2016 r.Włoskie klimaty w oryginalnym wydaniu…Tagliatelle z tuńczykiem wg przepisu AppetityJesienno-zimowa szaruga za oknem skłania wiele osób do sięgania po fast-foody i słodkie przekąski, które na chwil
Informacja prasowaPoznań, 24 sierpnia 2016 rokuPrzepis na francuskie tosty herbaciane z sosem porzeczkowymŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Od tego jak je skomponujemy, zależeć będzie, ile nabierzemy energii
Informacja prasowaPoznań, 24 lipca 2017 r.Bomba witaminowa, czyli przedurlopowa dieta koktajlowaWybierając się na upragniony urlop chcemy nie tylko odpocząć, ale również dobrze prezentować się w kostiumie kąpielowym. Jeśl