Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym – widowiskowy, orzeźwiający deser na zimno lub ciepłoDoskonały przepis na letni słodki deser jabłkowy serwowany na zimno. Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym jest
Informacja prasowaPoznań, 21 września 2016 r.Pomysł na drugie śniadanie do szkoły – jak zachęcić dziecko do porzucenia słodyczy na rzecz pełnowartościowego posiłku?Niezwykle ważnym posiłkiem, który dostarcza dzieciom
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia smacznej przekąski. Skusisz się na takie połączenie smaków? Wystarczy 30 minut, aby przygotować prawdziwie włoskie danie!
Warszawa, luty 2017 r.Aromatyczne ostatkowe menuPrzepis na zapiekane muszle z twarożkiem i buraczkiemOstatki wieńczące karnawał, to jedna z najlepszych imprez w roku. Hucznie świętujemy je w klubach, restauracjach
Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszkiSkładniki:Ciasto: 2 średnie cukinie ok. 60 dkg 1 większy ziemniak 3 łyżki mąki orkiszowej 15 dkg śliwek kalifornijskich 3 łyżki posiekanej
Smaki Dalekiego WschoduKażdy z nas ma za sobą kilka dalekich podróży, jeśli nie krajoznawczych, to na pewno kulinarnych. Jedząc Margheritę odwiedzaliśmy Włochy, rozkoszując się serem pleśniowym zawitaliśmy do Francji, a z
Zdrowy smak natury:Przepis na Carpaccio z buraków z hummusemCarpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Prezentuje się imponująco, dlatego bez wątpienia mo�
Informacja prasowaPoznań,16 sierpnia 2017 roku5 porad dla planujących ślub i wesele od… angielskiego dżentelmenaSezon ślubny w pełni. Młode pary chcące sformalizować swoje związki i powiedzieć sobie sakramentalne „tak
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime
Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwkaSoczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie w