Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N
19.10.2016, WarszawaInformacja prasowaKiedy każdy posiłek to nie lada wysiłekBrakuje Wam pomysłów na zachęcenie niejadka do przełknięcia kolejnej porcji obiadu? Zdradzimy Wam kilka naszych sprawdzonych trików, dzięki któr
Informacja prasowa Warszawa, 24 listopada 2016Przychodzi do Ciebie weganin na kolację…Kiedy organizujemy przyjęcie dla najbliższych często zastanawiamy się jakimi smakołykami ich ugościć. Długo przed umówionym spotk
Warszawa, 8 sierpnia 2018 r.Informacja prasowaSmak lata zamknięty w słoikuDelecta zdradza przepis na dżemowe „hygge po polsku”Chociaż żar za oknem doskwiera, to właśnie on sprawia, że owoce w tym roku są wyjątkowo sł
Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkamiSkładniki: 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1 lub 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliw
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.TRIPPA ALLA ROMANA (FLAKI PO RZYMSKU)Składniki:0,5 kg flakówgałązka selera naciowegomarchewkacebulabazyliamiętaser
SLOW BREAKFAST – JESIENNY PUDDING CHLEBOWY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄSkładniki na 4 porcje:• Chleb tostowy pszenny XXL(np. Dan Cake) – 200 g• żółtka jaj – 3• suszona żurawina – 50 g• dojrzałe gruszki – 3 szt
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DORADA PIECZONA W SOLI Składniki:1 dorada (500 g)2 kg gruboziarnistej soli morskiej1 gałązka rozmarynu3 pla
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMCARPACCIO Z MARYNOWANEJ POLĘDWICY Z ŻUBRA Z PRAŻONYMI KAPARAMI, OLIWKAMI, OLEJEM RZEPAKOWYM I SWIEŻO TARTYM SEREM BURSZTYNSkładniki dla 4 osób:½ kg polędwicy żubra Marynata:3 ły�
Niebanalne pomysły na danie z grilla!Sezon grillowy zachęca do kulinarnych eksperymentów na świeżym powietrzu. Marka Jan Niezbędny przygotowała kilka prostych, ale oryginalnych przepisów, które możemy zaskoczymy naszych goś