Rolada drobiowa z brokułami i aldameremPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:• 2 filety z kurczaka• ½ świeżego brokułu• 200 g sera Aldamer MSM Mońki• 2 łyżki oleju rzepakowe
Warszawa, 17 października 2014 r. 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchniOliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek
Informacja prasowaWarszawa, 24 października 2016Pomysły na rozgrzewające jesienne śniadania Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Kiedy poranki stają się coraz chłodniejsze powinniśmy przywiązywać do niego szczególn
Informacja prasowaPoznań, 14 września 2016 r.Zapiekane tortille z warzywami – idealna przekąska na każde spotkanieZapiekana tortilla to meksykańska potrawa, która świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska po
Jajka z oliwkowym tataremSkładniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek,6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,ocet winny, szczypiorek. Przygotowanie: Zagotuj w
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidoramiGołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak również dla każdego, kto jest zdecydowany na k
Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii KulinarnejWhirlpool poleca:KREWETKI Z ARBUZEMI MELONEM Z DODATKIEMMUSU TRUSKAWKOWEGO• Czas przygotowania: 10 minut• Poziom trudności: łatwości Składniki (1 porcja
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMCARPACCIO Z MARYNOWANEJ POLĘDWICY Z ŻUBRA Z PRAŻONYMI KAPARAMI, OLIWKAMI, OLEJEM RZEPAKOWYM I SWIEŻO TARTYM SEREM BURSZTYNSkładniki dla 4 osób:½ kg polędwicy żubra Marynata:3 ły�
INFORMACJA PRASOWADo publikacji od ZARAZWłocławek, 13.02.2015 r.Czekoladowe Walentynki z warszawskim ciachem!Czekolada kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energ
Ryba w roli głównejZawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodn