Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄCzas przygotowania: 20 minutPoziom trudności: łatweSkładniki:3 kromki chlebasól, piepr
12.12.2016, WarszawaInformacja prasowaNowe tradycje bożonarodzeniowego stołuGrudzień to wyjątkowy miesiąc, na który czekamy cały rok, tęskniąc za spotkaniemz najbliższymi i rodzinną atmosferą przy wigilijnym stole. To r
Informacja prasowa7 maja 2014Zasmakuj mocy ukrytej w soczewicyZnana od czasów starożytnych, była samym z ulubionych posiłków Grekówi Rzymian. W Polsce uprawiana jako roślina pastewna, odeszła na długow zapomnienie. Soczew
15 lipca 2015 r.Placki ziemniaczane nie jedno mają imięPlacki ziemniaczane, – kto z nas ich nie lubi? Usmażone na złoty kolor, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie. Soczyste, rozpływające się w ustach,
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SPAGHETTI ALLA CARBONARASkładniki:500 g spaghetti200 g guanciale (podgardle wieprzowe)4 jajka30 g startego sera pecorino
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Bielsko-Biała, dn. 1 października 2014 r.Nowojorskie śniadanie z BenedyktemBenedykt jest elegancki i światowy. Kojarzy się z luksusową atmosferą XIX-wiecznego nowojorskiego hotelu, gdzie ponoć ma swoje korzenie. Jeśli twoje
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Racibórz, 03.03.2015Wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania się, ale też styl życia. Poznaj jego odmiany i wypróbuj oryginalny przepis na wegetariański specjał autors
Informacja prasowa IGLOTEXListopad 2016Tradycyjne smaki z odrobiną inspiracji, czyli…świąteczne PROSTE HISTORIE Tradycyjne polskie potrawy to kwintesencja rodzinnych świąt. W wielu domach niektóre dania przygot