Inspiracje kulinarneWarszawa, 20 listopada 2015Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwiąKażdy, nawet początkujący kucharz ma w swoim repertuarze danie popisowe. Taka potrawa jest prosta, ale efektowna i zawsze się udaje.
Fusilli z karczochamiSkładniki:• 200 g makaronu Malma Fusilli• Pół słoika serc karczochów• Pół słoika suszonych pomidorów w oleju• 25 g szynki parmeńskiej• Oliwa extra virgin• Sól, pieprz• 25 g rukoli�
Informacja prasowaWarszawa, 02 lipca 2015Bakaliowe latoLatem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z
Fritatta z patelni – pomysł na szybkie i łatwe danie z wykorzystaniem brukselki!Mała, zielona i pyszna. To właśnie… brukselka! Młodsza kuzynka kapusty kryje w sobie więcej, niż ktoś mógłby przypuszczać. Zaliczana do tz
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia dzikiej uczty. Proponuje Wam obiad w postaci smakowitych i aromatycznych ravioli z jelenia. RAVIOLI Z JELENIASkładniki:400 mą
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime
05 marca 2015 r.Pulpety ryżowe według Babci Zosi – sposób babci na niejadkaDzieci to bardzo wymagający i wybredni smakosze. Jak zatem przemycić do ich diety to, co jest najważniejsze dla ich zdrowia? Pulpety przygotowane na b
Poznaj 3 sekrety udanego sernika na Dzień SernikaWysoki, puszysty, aksamitnie gładki, delikatnie przyrumieniony i pachnący wanilią – taki powinien być idealny sernik. To ciasto równie popularne, co trudne do przygotowania. Wys
Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 100 g masła (pokojowa temperatura) 40 g puree ze śliwki kalifornijskiej (zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody) 100 g mąki z dodatkiem
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’