13 maja 2015 r.Szpinak – bohater słusznej propagandyPopeye, komiksowy marynarz sprawił, że Ameryka lat trzydziestych XX wieku oszalała na punkcie szpinaku, a jego sprzedaż wzrosła o 33%. Bohater tej popularnej kreskówki swoj
Widowiskowe przekąski na święta i na karnawał – Tartaletki z kruchego ciasta z hummusem i warzywamiWytrawne tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione hummusem i warzywami, to niebanalna propozycja na przekąskę, która ma s
Informacja prasowaPoznań, 5 października 2016 r.Faszerowane papryki z orientalnym farszemJesiennym przysmakiem, którego nie powinno zabraknąć w naszych potrawach są papryki. Zawierają one mnóstwo witamin i co najważniejsze
Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszkiSkładniki:Ciasto: 2 średnie cukinie ok. 60 dkg 1 większy ziemniak 3 łyżki mąki orkiszowej 15 dkg śliwek kalifornijskich 3 łyżki posiekanej
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZIEMNIACZANE KULECZKI Składniki:50
Bardzo ciekawa propozycja dla fanów włoskiej kuchni ale oczywiście nie tylko!Włoskie wariacje kulinarne – Lazania szpinakowaKażdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona
Warszawa, luty 2017 r.Tłusty Czwartek lekki jak nigdy!Pączki serowe z bakaliami SiestaTłusty czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia i zjadania pączków i faworków (zwanych też chrustami).W roku 2017 tłusty czwa
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:LINGUE DI PASSERO Z BURAKIEMCzas przygotowania: 2,5 godzinyPoziom trudności: średni Składniki: (dla 4 osób):150 g mąki 00100 g m�
Gazpacho z zielonymi hiszpańskimi oliwkami Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów, 1 zielona papryka, 10-15 posiekanych zielonych hiszpańskich oliwek, 1 ogórek, 6 łyżek stołowych oliwy z oliwekz pierwszego tłoczenia, mała c
Majówka za pasem, a wraz z nią doskonała okazja do biesiady. Twarożek Mój Ulubiony idealnie komponuje się z przyprawami , tworząc aromatyczne i pyszne dipy, które dodadzą finezji grillowemu szaleństwu. Będą stanowiły smako