Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:CIASTO ZIEMNIACZANESkładniki:• 1 kg ziemniaków• 80 g masła• 80 g startego parmezanu• 2 jajka• 120 g prosciutto crudo alb
Informacja prasowaWarszawa, 18 sierpnia 2017Letnie spotkania z przyjaciółmi, pomysły na dania które skradną serca gości Letnie spotkania z przyjaciółmi najlepiej smakują podczas odkrywania nowych, kulinarnych smaków. Wspó
Informacja prasowaWarszawa, 02 lipca 2015Bakaliowe latoLatem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z
15 lipca 2015 r.Placki ziemniaczane nie jedno mają imięPlacki ziemniaczane, – kto z nas ich nie lubi? Usmażone na złoty kolor, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie. Soczyste, rozpływające się w ustach,
Neapolitańskie przysmaki – bucatini z warzywamiNeapol to kwintesencja włoskiej kuchni – to właśnie w tym regionie Italii wynaleziono makaron z sosem pomidorowym oraz pizzę. Z Neapolu pochodzi także makaron bucatini, czyl
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg
Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywamiSkładniki: 75 g zielonych hiszpańskich oliwek,75 g czarnych hiszpańskich oliwek, 50 g pieczywa, 1 czerwona cebula, 100 g sera Manchego,5 pomidorków cherry, świeże liście bazylii
Zdrowa kuchnia: Warzywa mogą być naprawdę pyszne! – przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamemDoskonały przepis na lekkie, zdrowe i wartościowe danie z warzywami i tahini w roli głównej. Danie nie t
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA • Czas
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N