Bardzo ciekawa propozycja dla fanów włoskiej kuchni ale oczywiście nie tylko!Włoskie wariacje kulinarne – Lazania szpinakowaKażdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona
Informacja prasowaPoznań, 29 lipca 2016Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dniWypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. S
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząb”. Smacznego!Pomidory n
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Krem ze skorzonery, sałatka z pomarańczami i pizza z ananasem. Brzmi egzotycznie? Tymczasem przepisami na te dania dzielą się rodzime firmy, laureaci programu promocyjnego „Do
Koktajl śliwkowy „Jesienne zdrowie”Jesień idzie, czas na koktajl z suszonych śliwek, który będzie owocowym wspomnieniem lata w nadchodzące coraz chłodniejsze dni. Jest lekki, smaczny i bardzo zdrowy- idealny na śniadanie,
Warszawa, 25 sierpnia 2015 r. Po lipcowych upałach wielu z nas czeka na dojrzałe, sierpniowe lato. Ciepły, letni wieczór na działce czy balkonie chętnie spędzimy z talerzem własnoręcznie przyrządzonego posiłku. Warto
05 marca 2015 r.Pulpety ryżowe według Babci Zosi – sposób babci na niejadkaDzieci to bardzo wymagający i wybredni smakosze. Jak zatem przemycić do ich diety to, co jest najważniejsze dla ich zdrowia? Pulpety przygotowane na b
Informacja prasowaWarszawa, 24 października 2016Pomysły na rozgrzewające jesienne śniadania Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Kiedy poranki stają się coraz chłodniejsze powinniśmy przywiązywać do niego szczególn
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.PESTO W 3 WERSJACHSkładniki:Pesto klasyczne: 100 g bazylii2 ząbki czosnku, sól gruboziarnista, 100 g parmezanu, 400 g oliw