Fritatta z patelni – pomysł na szybkie i łatwe danie z wykorzystaniem brukselki!Mała, zielona i pyszna. To właśnie… brukselka! Młodsza kuzynka kapusty kryje w sobie więcej, niż ktoś mógłby przypuszczać. Zaliczana do tz
Warszawa, styczeń 2017 r.Egzotyczna impreza z Appetitą!Podczas karnawału weekendowe grafiki wypełniają domówki i imprezy w mroźnej scenerii. Organizując styczniowe przyjęcie, warto sięgnąć po menu, które podniesie temper
Informacja prasowaWarszawa, 21 listopada 2016Świąteczna kuchnia z bakaliami. Sześć przepisów na świąteczne daniaŚwięta to niezwykły, rodzinny czas, który co roku mobilizuje nas do niecodziennych aktywności. Należą do n
Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 100 g masła (pokojowa temperatura) 40 g puree ze śliwki kalifornijskiej (zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody) 100 g mąki z dodatkiem
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZIEMNIACZANE KULECZKI Składniki:50
Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym – widowiskowy, orzeźwiający deser na zimno lub ciepłoDoskonały przepis na letni słodki deser jabłkowy serwowany na zimno. Mus z jabłek z czekoladą i masłem orzechowym jest
Przepis na aromatyczne pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z orzechami pekanserem pleśniowym i cebulką Pierogi z kapustą i grzybami zasmażane z cebulką, serem pleśniowym i orzechami pekan to wspaniały pomysł na oryginaln
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, ma dla Was propozycję na pierwszy Dzień Wiosny! Delikatny makaron z pesto pistacjowym i soczystą czerwoną pomarańczą! TAGLIOLINI Z PISTACJOWYM PESTOI CZ
Kim są amatorzy dań gotowych i co najczęściej kupują?Coraz większe tempo życia i brak czasu znajdują swoje odzwierciedlenie w rosnącej konsumpcji dań gotowych. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, producenci żywności ro
Prosty, szybki, pyszny i puszysty bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocamiZrobienie pysznego tortu w bezglutenowej wersji to naprawdę nic trudnego. Wystarczą dobre chęci, odpowiednie składniki i odrobina czasu. Kluczem do su