Inspiracje kulinarneWarszawa, 20 listopada 2015Kurczak z dynią, suszoną żurawiną i szałwiąKażdy, nawet początkujący kucharz ma w swoim repertuarze danie popisowe. Taka potrawa jest prosta, ale efektowna i zawsze się udaje.
29.09.2016, WarszawaInformacja prasowaSmaczny powrót do szkołyRok szkolny rozpoczął się na dobre. Książki skompletowane, zajęcia pozalekcyjne wybrane. Aby nasze dzieci miały siłę do nauki i energię do radosnego rozrabian
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2016Magia świątecznych inspiracjiOryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem ZagrodowymDla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych
Informacja prasowaWarszawa, 1 marca 2017 r.Pusta lodówka, a za drzwiami gościeNiespodziewani goście i pusta lodówka? Jak wyjść z twarzą z takiej sytuacji? Przygotuj pyszne i proste brzoskwiniowe ciasto z patelni. Potrzebujesz
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SYCYLIJSKA CAPONATASkładniki:6 średnich bakłażanów6 paprykdrylowane zielone oliwki1 seler naciowy2 łyżeczki kaparów1 duża
Informacja prasowaPoznań, 21 czerwca 2017 r.Ryby i owoce morza prosto z grillaPolacy bardzo często grillują. Jednak menu spotkań przy ruszcie na ogół wygląda tak samo. Kiedy nam i naszym gościom znudzi się już karczek czy
INFORMACJA PRASOWAWarszawa, luty 2013Przepis na soczystą pieczeń w miodowej marynacie.Przygotowanie delikatnej i soczystej pieczeni wbrew pozorom nie wymaga długich godzin spędzonych w kuchni. Jeśli mamy dobry przepis i odpowie
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.DESER BIRRAMISU’(z piwem Guinness)Składniki:4 żółtka jajek125 g ubitej śmietany125 g cukru200 g jeżyn
Informacja prasowaPoznań, 12 grudnia 2016 r.Przekąski na jesień pełne witamin i wartości odżywczychJesienią, z uwagi na zwiększone ryzyko zachorowań, musimy dostarczać naszemu organizmowi zwiększone ilości witamin i wart
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N