Nie tylko na przystawkę – Wołowina w occie balsamicznym z domowymi chipsamiOcet balsamiczny należy do tej kategorii sosów, które niespodziewanie dobrze smakują z wieloma całkowicie różnymi produktami. Jednak jego zrówn
22.12.2016, WarszawaInformacja prasowa Tuńczyk na Święta – pyszna włoska inspiracjaGorączka przedświątecznych przygotowań pochłonęła nas na dobre. Prezenty, zakupy, choinka, wypiekanie pierniczków, lepienie pierogów,
Rurki skręcone z orzechami i gorgonzoląCzas na poznanie włoskich tortiglioni – skręcanych rurek, które doskonale komponują się z wszelkimi mięsnymi sosami! Kształt i struktura tego makaronu powodują, że sos bardzo dobrze
Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMCARPACCIO Z MARYNOWANEJ POLĘDWICY Z ŻUBRA Z PRAŻONYMI KAPARAMI, OLIWKAMI, OLEJEM RZEPAKOWYM I SWIEŻO TARTYM SEREM BURSZTYNSkładniki dla 4 osób:½ kg polędwicy żubra Marynata:3 ły�
Warszawa, 25 sierpnia 2015 r. Po lipcowych upałach wielu z nas czeka na dojrzałe, sierpniowe lato. Ciepły, letni wieczór na działce czy balkonie chętnie spędzimy z talerzem własnoręcznie przyrządzonego posiłku. Warto
Warszawa, 17 października 2014 r. 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchniOliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek
Informacja prasowaPoznań, 15 listopada 2016 r.Rozgrzewające kremy z nutką OrientuJesienią i zimą w naszym codziennym menu nie powinno zabraknąć rozgrzewających potraw, pełnych ziół oraz przypraw. Dlaczego? O tych porach r
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY• Czas przygotowania: 15 minut• Poziom:
Arancino (lub arancina) to niekwestionowana królowa sycylijskiego streetfoodu. Jest to smażona kulka ryżowa o średnicy 8-10 centymetrów z różnymi nadzieniami; może być to mięso, sos pomidorowy, mozzarella, groszek lub inne. N