Poznaj 3 sekrety udanego sernika na Dzień SernikaWysoki, puszysty, aksamitnie gładki, delikatnie przyrumieniony i pachnący wanilią – taki powinien być idealny sernik. To ciasto równie popularne, co trudne do przygotowania. Wys
Frittata z warzywami i jogurtem greckimPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Składniki:– Jogurt typu greckiego naturalny 0% (np. od OSM Piątnica) 3 łyżki– cebula
Informacja prasowa19 grudnia 2016#sylwester, #sylwester2016Kuchnia meksykańska jest pełna kolorów, smaków i przypraw. Kochamy ją za dużą ilość warzyw oraz lekko pikantne potrawy. Nic nas nie rozgrzeje w zimowy wieczór tak,
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZAPIEKANKA MAKARONOWASkładniki:500
Arkadiusz Dziakowski – kucharz wrocławskiej Akademii KulinarnejWhirlpool poleca:KREWETKI Z ARBUZEMI MELONEM Z DODATKIEMMUSU TRUSKAWKOWEGO• Czas przygotowania: 10 minut• Poziom trudności: łatwości Składniki (1 porcja
Informacja prasowaPoznań, 21 września 2016Eat fit, czyli jesienna kuchnia w wersji lightKrem z dyni, pikantne leczo, faszerowana mięsem papryka – to z tymi potrawami najczęściej kojarzy nam się złota polska jesień. Ale ja
Informacja prasowaPoznań, 24 sierpnia 2016 rokuPrzepis na francuskie tosty herbaciane z sosem porzeczkowymŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Od tego jak je skomponujemy, zależeć będzie, ile nabierzemy energii
Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owocówWspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową – doskonale sprawdzi
Drugie śniadanie na 5!17 sierpnia 2015Wielkimi krokami zbliża się koniec wakacji. Już wkrótce wszyscy uczniowie powrócą do szkolnych ławek i codziennych obowiązków. Jednak mamy sposób na to, jak zachęcić dzieci do codzie
Zdrowe przyjemności – Babeczki jaglane z jesienną śliwkąPo obfitych, świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach, nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygn