Pysznie i naturalnie – Przepis na bombowo witaminowy deser z banana, nektaryny i kiwi z dodatkiem chrupiących puffingowanych owocówWspaniały deser, który jest prawdziwą, naturalną bombą witaminową – doskonale sprawdzi
Zdrowe przyjemności – Babeczki jaglane z jesienną śliwkąPo obfitych, świątecznych ucztach, smażonym na maśle karpiu i kremowych wypiekach, nadszedł czas na powrót do zdrowych nawyków. Nie oznacza to oczywiście rezygn
Rurki skręcone z orzechami i gorgonzoląCzas na poznanie włoskich tortiglioni – skręcanych rurek, które doskonale komponują się z wszelkimi mięsnymi sosami! Kształt i struktura tego makaronu powodują, że sos bardzo dobrze
Informacja prasowa19 grudnia 2016#sylwester, #sylwester2016Kuchnia meksykańska jest pełna kolorów, smaków i przypraw. Kochamy ją za dużą ilość warzyw oraz lekko pikantne potrawy. Nic nas nie rozgrzeje w zimowy wieczór tak,
Jajka faszerowane w wersji lightSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś
Informacja prasowa: Sedar S.A.Grudzień 2016Magia świątecznych inspiracjiOryginalny pasztet dyniowy z Kurczakiem ZagrodowymDla wszystkich miłośników kulinariów, Boże Narodzenie to czas przygotowywania najbardziej wykwintnych
Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywamiSkładniki: 75 g zielonych hiszpańskich oliwek,75 g czarnych hiszpańskich oliwek, 50 g pieczywa, 1 czerwona cebula, 100 g sera Manchego,5 pomidorków cherry, świeże liście bazylii
Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiemSkładniki:– Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella) 150g– cebula 4 szt.– s
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca danie z wykorzystaniem sera gorgonzola z certyfikatem D.O.P.ZUPA Z POREM, ZIEMNIAKAMII SEREM GORGONZOLAPrzepis pochodzi z oficjalnej stro
Halloweenowe czekoladowe muffinki ze śliwką kalifornijskąSkładniki: 100 g masła (pokojowa temperatura) 40 g puree ze śliwki kalifornijskiej (zblenduj 30 g śliwek kalifornijskich z 10 ml wody) 100 g mąki z dodatkiem