Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZASkładniki:320 g spaghetti500 g świeżych krewetek1 kieliszek wytrawnego białego wina500 g omułkówczosne
Jedno warzywo, kilka nazw gwarowych i tysiące sposobów na jego przygotowanie. Najwyższy czas sięgnąć po pyry, grule lub kartofle i przyrządzić z nich ciepłe i sycące dania. Wspólnie z laureatami programu promocyjnego „Doce
V. Sałatka z ziemniaków do grillowanych kiełbasekInspiracja zaczerpnięta z bloga www.kuchniaipodroze.blogspot.com. Do przygotowania sałatki idealnej do grillowanych kiełbasek zaprasza Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek, p
Informacja prasowa7 listopada 2016Kuchnia wegańska – z miłości do jedzeniaDieta wegańska to ścisła odmiana wegetarianizmu. Jak się okazuje stosują ją nie tylko zapaleni obrońcy praw zwierząt, ale i osoby, które chcą p
Informacja prasowaWarszawa, 9 marca 2017Kolumbijskie smaki w Twojej kuchni – przepisy na dania z kolumbijską nutąKolumbijska kuchnia jest różnorodna, pełna smaków i aromatów, przede wszystkim dlatego, że powstała w wyniku
Informacja prasowaPoznań, 24 sierpnia 2016 rokuPrzepis na francuskie tosty herbaciane z sosem porzeczkowymŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Od tego jak je skomponujemy, zależeć będzie, ile nabierzemy energii
Placki z cukinii ze śliwkami kalifornijskimi i natką pietruszkiSkładniki:Ciasto: 2 średnie cukinie ok. 60 dkg 1 większy ziemniak 3 łyżki mąki orkiszowej 15 dkg śliwek kalifornijskich 3 łyżki posiekanej
Jajka faszerowane w wersji lightSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś
SLOW BREAKFAST – JESIENNY PUDDING CHLEBOWY Z GRUSZKĄ I ŻURAWINĄSkładniki na 4 porcje:• Chleb tostowy pszenny XXL(np. Dan Cake) – 200 g• żółtka jaj – 3• suszona żurawina – 50 g• dojrzałe gruszki – 3 szt
Energetyczna chałwa dla aktywnychChałwa, ta pyszna i lubiana przekąska, która przybyła do nas z Bliskiego Wschodu, kojarzona jest głównie jako idealny deser zaspokajający słodkie zachcianki. Ze względu jednak na swoją kalor