Warszawa, luty 2017 r.Aromatyczne ostatkowe menuPrzepis na zapiekane muszle z twarożkiem i buraczkiemOstatki wieńczące karnawał, to jedna z najlepszych imprez w roku. Hucznie świętujemy je w klubach, restauracjach
Informacja prasowaWarszawa, 17 października 2017Jarmuż kocha bakalieJarmuż to rodzaj kapusty o bardzo sztywnych, zielonych liściach. Roślina jest uprawiana od wieków i już wówczas ceniono ją za jej właściwości odżywcze.
13 maja 2015 r.Szpinak – bohater słusznej propagandyPopeye, komiksowy marynarz sprawił, że Ameryka lat trzydziestych XX wieku oszalała na punkcie szpinaku, a jego sprzedaż wzrosła o 33%. Bohater tej popularnej kreskówki swoj
Bielsko-Biała, dn. 1 października 2014 r.Nowojorskie śniadanie z BenedyktemBenedykt jest elegancki i światowy. Kojarzy się z luksusową atmosferą XIX-wiecznego nowojorskiego hotelu, gdzie ponoć ma swoje korzenie. Jeśli twoje
Fritatta z patelni – pomysł na szybkie i łatwe danie z wykorzystaniem brukselki!Mała, zielona i pyszna. To właśnie… brukselka! Młodsza kuzynka kapusty kryje w sobie więcej, niż ktoś mógłby przypuszczać. Zaliczana do tz
15 stycznia 2014 r.Placki ziemniaczane z włoskim akcentemPołączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto to idealna propozycja dla tych, którzy kochają kuchnię polską i włoską. A
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Informacja prasowaWarszawa, 1 marca 2017 r.Pusta lodówka, a za drzwiami gościeNiespodziewani goście i pusta lodówka? Jak wyjść z twarzą z takiej sytuacji? Przygotuj pyszne i proste brzoskwiniowe ciasto z patelni. Potrzebujesz
Informacja prasowaPoznań, 21 września 2016Eat fit, czyli jesienna kuchnia w wersji lightKrem z dyni, pikantne leczo, faszerowana mięsem papryka – to z tymi potrawami najczęściej kojarzy nam się złota polska jesień. Ale ja
Pstrąg faszerowany serem Podlaskim i ziołamiPrzepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona KarkonoszyLato to niewątpliwie czas, kiedy w kuchni panują ryby i owoce morza. Warto jednak poznać możliwości kulinarne nie t