Bielsko-Biała, dn. 8 września 2014 r.Królowa szarlotekNiepozorna z nazwy, lecz z rodowodem ponoć królewskim, ba, nawet francuskim! Na oko niespecjalnie urodziwa, wręcz brzydka. Pełnię swoich zalet ujawnia dopiero wtedy, gdy t
Sałatka cesarska z czarnymi hiszpańskimi oliwkami Składniki: 20 czarnych hiszpańskich oliwek,4 obrane ząbki czosnku, 3 łyżki soku z cytryny,6 filetów anchois, 2 łyżki musztardy Dijon,2 łyżeczki sosu Worcester, 1 główk
Informacja prasowaWarszawa, 9 lutego 2017 r.Śniadanie – wykorzystaj kulinarną mocTwoje śniadanie nie musi być monotonne. Jeżeli ugotowałeś dzień wcześniej za dużo makaronu, możesz wykorzystać go do przygotowania pożyw
Chrupiące malinowe bezy z kremem TobleroneBezy to jedne z najmniej skomplikowanych w przygotowaniu a zarazem najpyszniejszych deserów. Sekretem udanej bezy jest sposób jej pieczenia a ściślej mówiąc SUSZENIA w odpowiedniej temp
Drugie śniadanie na 5!17 sierpnia 2015Wielkimi krokami zbliża się koniec wakacji. Już wkrótce wszyscy uczniowie powrócą do szkolnych ławek i codziennych obowiązków. Jednak mamy sposób na to, jak zachęcić dzieci do codzie
INFORMACJA PRASOWADo publikacji od ZARAZWłocławek, 13.02.2015 r.Czekoladowe Walentynki z warszawskim ciachem!Czekolada kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energ
Lekkie bezglutenowe spaghetti z pieczarkami, jabłuszkami kaparowymi i płatkami czosnkuProsty i szybki przepis na aromatyczne, lekkie danie bezglutenowe, które z pewnością podbije podniebienie niejednego smakosza będącego na bez
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidoramiGołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak również dla każdego, kto jest zdecydowany na k
Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
Informacja prasowaPoznań, 9 sierpnia 2016 r.Gruszki – idealny dodatek do potraw Większość owoców doskonale sprawdza się jako dodatek do deserów, jednak są i takie, które bardzo dobrze komponują się z daniami wytrawnymi.