Informacja prasowaPoznań, 21 czerwca 2017 r.Ryby i owoce morza prosto z grillaPolacy bardzo często grillują. Jednak menu spotkań przy ruszcie na ogół wygląda tak samo. Kiedy nam i naszym gościom znudzi się już karczek czy
Królowa wczesnej jesieni – jej wysokość śliwkaSoczyste i słodkie śliwki to jedne z tych owoców, bez których nie wyobrażamy sobie wczesnojesiennych przysmaków. Pyszne na surowo, jako baza przetworów czy ususzone w formie w
Informacja prasowaPoznań, 14 października 2016Jesień na talerzu – smakołyki ze słoikaJesień, szczególnie ta na talerzu, wcale nie musi być nudna i szara. Choć o tej porze roku coraz trudniej o świeże warzywa, to warto z
Jedno warzywo, kilka nazw gwarowych i tysiące sposobów na jego przygotowanie. Najwyższy czas sięgnąć po pyry, grule lub kartofle i przyrządzić z nich ciepłe i sycące dania. Wspólnie z laureatami programu promocyjnego „Doce
Bielsko-Biała, dn. 19 stycznia 2015 r.Co się sprawdzi najlepiej w karnawałowym menu? Wykwintne kanapeczki, tartinki, nadziewane makaronowe muszle czy faszerowane ptysie w wersji wytrawnej lub słodkiej to tylko przykłady mini prze
HIT: Domowe lody z dwóch składnikówJeśli lubisz własnoręcznie robić desery, ten przepis jest idealny dla Ciebie. Niewiele osób wie, że pyszne lody o smaku toffi czy truskawek można przygotować z dwóch prostych składników
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, ma dla Was propozycję na pierwszy Dzień Wiosny! Delikatny makaron z pesto pistacjowym i soczystą czerwoną pomarańczą! TAGLIOLINI Z PISTACJOWYM PESTOI CZ
Informacja prasowaWarszawa, 23 września 2015Smaki jesieni nie muszą być nudne!Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszy
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych ziemniak�
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”– Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime