Widowiskowe przekąski na święta i na karnawał – Tartaletki z kruchego ciasta z hummusem i warzywamiWytrawne tartaletki z kruchego ciasta, wypełnione hummusem i warzywami, to niebanalna propozycja na przekąskę, która ma s
Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potr
Informacja prasowaPoznań, 24 sierpnia 2016 rokuPrzepis na francuskie tosty herbaciane z sosem porzeczkowymŚniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Od tego jak je skomponujemy, zależeć będzie, ile nabierzemy energii
Prosty, szybki, pyszny i puszysty bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocamiZrobienie pysznego tortu w bezglutenowej wersji to naprawdę nic trudnego. Wystarczą dobre chęci, odpowiednie składniki i odrobina czasu. Kluczem do su
Energetyczna chałwa dla aktywnychChałwa, ta pyszna i lubiana przekąska, która przybyła do nas z Bliskiego Wschodu, kojarzona jest głównie jako idealny deser zaspokajający słodkie zachcianki. Ze względu jednak na swoją kalor
31 lipca 2015 r.Nudny obiad? Nigdy więcej!Zupa pomidorowa, ogórkowa, ziemniaki z kotletem czy kasza i gulasz – obiad to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Podawany na ciepło, nie tylko skutecznie nas rozgrzewa, ale również
Informacja prasowaWarszawa, 9 marca 2017Kolumbijskie smaki w Twojej kuchni – przepisy na dania z kolumbijską nutąKolumbijska kuchnia jest różnorodna, pełna smaków i aromatów, przede wszystkim dlatego, że powstała w wyniku
Informacja prasowaPoznań, 5 października 2016 rokuCiasto biszkoptowe nasączone herbatą i przełożone konfiturą jeżynowąWszystkim tym, którzy co i rusz poszukują nowych przepisów na słodkie smakołyki, polecamy przepis na
29.06.2016, WarszawaInformacja prasowaWłoski makaron domowy – miłość na całe życieNie ma nic bardziej charakterystycznego i celnie określającego mieszkańców Półwyspu Apenińskiego niż talerz makaronu z sosem pomidorow
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:PASTA ALL’AMATRICIANASkładniki (dla 4 osób):500 g spaghetti125 g guanciale di Amatrice (wędzone wieprzowe podgardle)100 g starteg