Warszawa, grudzień 2016 r.Wigilia kreatywnie – zapiekanka z suma i brukselki!Wśród dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych nie może zabraknąć dań przygotowanych z ryb. Doskonałą alternatywą dla karpia w galarecie, sm
Roladki z tuńczykiem i kozim seremW krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związe
Informacja prasowaPoznań, 8 lutego 2017 r.Zdrowe sałatki z białą fasolą w roli głównejKalendarzowa zima powoli dobiega końca. To najwyższy czas, aby powoli przygotowywać się do wiosny. Pierwszym krokiem może być wprowad
Śródziemnomorskie gołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidoramiGołąbki z tuńczykiem i suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa tradycyjnej potrawy zarówno dla wegetarian, jak również dla każdego, kto jest zdecydowany na k
Bielsko-Biała, dn. 8 września 2014 r.Królowa szarlotekNiepozorna z nazwy, lecz z rodowodem ponoć królewskim, ba, nawet francuskim! Na oko niespecjalnie urodziwa, wręcz brzydka. Pełnię swoich zalet ujawnia dopiero wtedy, gdy t
Informacja prasowaŁódź, 6 grudnia 2016Zdrowe przekąski lekiem na jesienną chandrę Jesienią zdecydowanie więcej czasu spędzamy w domu niż na zewnątrz. Dłużej śpimy, nasza aktywność w ciągu dnia jest bardzo mała, a p
MATERIAŁY PRASOWELuty 2014 r.Letnie smaki w środku zimy!Zima zagościła u nas na dobre. I choć śnieg stopniał, a temperatura oscyluje w okolicach zera to na wiosenną aurę będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Z brakie
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’
Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
Informacja prasowa26 stycznia 2017Warzywa to produkty, których niestety jemy za mało, a mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Powszechnie dostępne są różne ich rodzaje – bogaty wybór mamy zarówno pod względem ich sm