Pyszny lekki tort orkiszowy z puszystym kremem z ricotty i chrupiącymi puffingowanymi wiśniamiOto przepis na wyśmienity a jednocześnie lekki tort czekoladowo – wiśniowy. Tort nie zawiera białej mąki pszennej i ma obniżoną z
Informacja prasowaPoznań, 16 lutego 2017 r.Ziemniaczana wariacja, czyli placuszki z kremem z kukurydzy Lubianym przez Polaków i niezwykle prostym w przyrządzeniu daniem są placki ziemniaczane. To tradycyjna potrawa, której gł�
05 marca 2015 r.Pulpety ryżowe według Babci Zosi – sposób babci na niejadkaDzieci to bardzo wymagający i wybredni smakosze. Jak zatem przemycić do ich diety to, co jest najważniejsze dla ich zdrowia? Pulpety przygotowane na b
11 maja na antenie telewizji TVS SILESIA rozpoczął się największy kulinarny show na Śląsku „8 smaków Europy”. Spośród setek wysłanych zgłoszeń wyłoniono 12 uczestników, którzy rywalizowali ze sobą na ulicach
Informacja prasowaPoznań, 29 lipca 2016Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dniWypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. S
12.12.2016, WarszawaInformacja prasowaNowe tradycje bożonarodzeniowego stołuGrudzień to wyjątkowy miesiąc, na który czekamy cały rok, tęskniąc za spotkaniemz najbliższymi i rodzinną atmosferą przy wigilijnym stole. To r
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMCHŁODNIK Z POMIDORÓW MALINOWYCH Z TRUSKAWKAMI I GUACAMOLE Składniki dla 4 osób:500 g pomidorów malinowych250 g dojrzałych truskawek1 pęczek grubego szczypioru paluch2 łyżeczki oc
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej, zachęca Was do przyrządzenia smacznej przekąski. Skusisz się na takie połączenie smaków? Wystarczy 30 minut, aby przygotować prawdziwie włoskie danie!
Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca:PIEROGI Z RABARBAREM, TRUSKAWKOWY MUS, MIĘTOWA ŚMIETANA • Czas
Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiemSkładniki:– Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella) 150g– cebula 4 szt.– s