Warszawa, styczeń 2017 r.Egzotyczna impreza z Appetitą!Podczas karnawału weekendowe grafiki wypełniają domówki i imprezy w mroźnej scenerii. Organizując styczniowe przyjęcie, warto sięgnąć po menu, które podniesie temper
Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
Bielsko-Biała, dn. 4 grudnia 2014 r.Kruche ciasteczka na święta!Na święta najczęściej przygotowujemy okazałe tradycyjne ciasta – pierniki, makowce i serniki, które stanowią nieodłączny element wigilijnego stołu. Jeśli
Trufle kukurydziane ze śliwką kalifornijskąPrzepis autorstwa Katarzyny Marciniewicz – ChilliBite.plSkładniki: 100g śliwek kalifornijskich 30g ekologicznych płatków kukurydzianych 100%, bez cukru 30g migdałów bl
Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiemSkładniki:– Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella) 150g– cebula 4 szt.– s
Informacja prasowaPoznań, 28 października 2016 r.Rozgrzewające kremy na jesień – właściwości i przepisy Jesień to czas na rozgrzewające, bardziej kaloryczne i pełne witamin potrawy. W codziennym menu nie powinno zatem za
Informacja prasowaWarszawa, 15 grudnia 2016Pomysłowe dania z bakaliami, które ozdobią Twój świąteczny stółCelebrowanie świątecznych posiłków i wspólny czas spędzony przy stole, to najlepsza uczta dla wszystkich zmysł�
Tropea sagra della cipolla rossa – festiwal czerwonej cebuli16 lipca 2015Największy festiwal czerwonej cebuli odbywa się na południu słonecznej Italii. Jak wiadomo dla Włochów każda okazja do świętowania jest dobra, nie po
MATERIAŁY PRASOWELuty 2014 r.Letnie smaki w środku zimy!Zima zagościła u nas na dobre. I choć śnieg stopniał, a temperatura oscyluje w okolicach zera to na wiosenną aurę będziemy musieli jeszcze trochę poczekać. Z brakie
Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek Składniki: 400 g pomidorów cherry, 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek, 200 g łagodnego koziego sera,oliwa z oliwek, sól, czarny pieprz, świeża ba