Gazpacho z zielonymi hiszpańskimi oliwkami Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów, 1 zielona papryka, 10-15 posiekanych zielonych hiszpańskich oliwek, 1 ogórek, 6 łyżek stołowych oliwy z oliwekz pierwszego tłoczenia, mała c
Roladki z tuńczykiem i kozim seremW krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związe
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:BRUSCHETTA Z CZOSNKIEM, POMIDOREM I BAZYLIĄCzas przygotowania: 20 minutPoziom trudności: łatweSkładniki:3 kromki chlebasól, piepr
Informacja prasowaPoznań, 6 grudnia 2016 r.Pomysł na pyszne dania z czerwoną fasolą w roli głównejCzerwona fasola to roślina strączkowa, która zdobywa rynek kulinarny na całym świecie. Ze względu na smak i bogate walory
Domowy Kebab Massalam – wyśmienita propozycja na grilla!Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami ku uciesze wszystkich amatorów biesiadowania na świeżym powietrzu. Karkówka, kiełbaska, skrzydełka – to wciąż najpopular
Informacja prasowaWarszawa, XX lipca 2018Ulubione dania chorwackiego pomocnika Ivana Rakitica. Mamy przepis na doskonałe przekąski podczas kibicowaniaMundialowe rozgrywki na ostatniej prostej! Masz już swoje typy? Aby uczcić wyg
Informacja prasowa13 lutego 2017 r. Finger food – przyjęcie na stojącoW Polsce coraz częściej organizuje się przyjęcia, podczas których goście nie siedzą przy stole, ale stoją w grupkach, rozmawiają i sączą drinki. Po
Bardzo ciekawa propozycja dla fanów włoskiej kuchni ale oczywiście nie tylko!Włoskie wariacje kulinarne – Lazania szpinakowaKażdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona
Warszawa, listopad 2016 r.Włoskie klimaty w oryginalnym wydaniu…Tagliatelle z tuńczykiem wg przepisu AppetityJesienno-zimowa szaruga za oknem skłania wiele osób do sięgania po fast-foody i słodkie przekąski, które na chwil
15 stycznia 2014 r.Placki ziemniaczane z włoskim akcentemPołączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto to idealna propozycja dla tych, którzy kochają kuchnię polską i włoską. A