Informacja prasowaPoznań, 14 września 2016 r.Zapiekane tortille z warzywami – idealna przekąska na każde spotkanieZapiekana tortilla to meksykańska potrawa, która świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska po
Ratatuille po polskuRatatuille, w Polsce występujące częściej pod nazwą Ratatuj lub Ratatuja to danie warzywne, pochodzące z regionu Francji zwanego Prowansją. Przygotowuje się je z sezonowych warzyw, najczęściej bakłażan�
Informacja prasowaWarszawa, 24 października 2016Pomysły na rozgrzewające jesienne śniadania Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Kiedy poranki stają się coraz chłodniejsze powinniśmy przywiązywać do niego szczególn
Aromatyczne bezglutenowe spaghetti z kurczakiem curry, rodzynkami i mlekiem kokosowymProsty i szybki przepis na bezglutenowe danie, kuszące orientalnym aromatem, żywym kolorem, apetycznym wyglądem i oryginalnym smakiem. Danie dosk
Informacja prasowaWarszawa, 21 lutegoSposób na bakaliowego pączkaKarnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, a na naszyc
Informacja prasowaWarszawa, XX lipca 2018Ulubione dania chorwackiego pomocnika Ivana Rakitica. Mamy przepis na doskonałe przekąski podczas kibicowaniaMundialowe rozgrywki na ostatniej prostej! Masz już swoje typy? Aby uczcić wyg
Informacja prasowaŁódź, 13 lutego 2017Smaczne kotleciki wegetariańskie z cieciorki – zrób je sam! Charakterystycznym składnikiem dań kuchni Bliskiego Wschodu jest cieciorka. To roślina strączkowa, nazywana często „groc
Informacja prasowaPoznań, 22 września 2016 r.Orientalne bruschetty – przekąska na każde przyjęcieJedną z przystawek, która sprawdzi się zarówno podczas uroczystego przyjęcia, jak i nieformalnego spotkania w gronie znajom
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:Ravioli z dynią• Czas przygotowania: 30 minut• Poziom: średniSkładniki:Makaron:– 300g mąki– 1 jajko + 9 żółt
Bułeczki ślimaki z pastą ze śliwek kalifornijskich, twarogiem i płatkami migdałówSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dkg twarogu 1 łyżka cukru brązowego (opcjonalnie do twarogu) 3 łyżki pła