Informacja prasowaŁódź, 13 lutego 2017Smaczne kotleciki wegetariańskie z cieciorki – zrób je sam! Charakterystycznym składnikiem dań kuchni Bliskiego Wschodu jest cieciorka. To roślina strączkowa, nazywana często „groc
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych ziemniak�
Chrupiące malinowe bezy z kremem TobleroneBezy to jedne z najmniej skomplikowanych w przygotowaniu a zarazem najpyszniejszych deserów. Sekretem udanej bezy jest sposób jej pieczenia a ściślej mówiąc SUSZENIA w odpowiedniej temp
Rurki skręcone z orzechami i gorgonzoląCzas na poznanie włoskich tortiglioni – skręcanych rurek, które doskonale komponują się z wszelkimi mięsnymi sosami! Kształt i struktura tego makaronu powodują, że sos bardzo dobrze
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.SALTIMBOCCA Składniki:800 g plasterków cielęciny180 g prosciutto crudo50 g masła100 g wytrawnego wina Marsala10 g mię
Bardzo ciekawa propozycja dla fanów włoskiej kuchni ale oczywiście nie tylko!Włoskie wariacje kulinarne – Lazania szpinakowaKażdy wie, że szpinak to warzywo, będące prawdziwą bombą witaminową. Niestety ta „zielona
Informacja prasowaPoznań, 7 listopada 2016 rokuAngielski podwieczorek z bezą i mrożonymi owocamiJak cieszyć się smakiem ulubionych owoców przez cały rok? Wystarczy użyć tych mrożonych – odpowiednio podane smakują wyśmi
31 lipca 2015 r.Nudny obiad? Nigdy więcej!Zupa pomidorowa, ogórkowa, ziemniaki z kotletem czy kasza i gulasz – obiad to bardzo ważny posiłek w ciągu dnia. Podawany na ciepło, nie tylko skutecznie nas rozgrzewa, ale również
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Menu na letni dzień: chłodnik pomidorowy, sałatka z filetem z kurczaka i pana cotta z malinową kruszoną oraz miętowym pudrem. Brzmi pysznie prawda? Specjały te można przygot
Marco Ghia, szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:LINGUE DI PASSERO Z BURAKIEMCzas przygotowania: 2,5 godzinyPoziom trudności: średni Składniki: (dla 4 osób):150 g mąki 00100 g m�