Justyna Pląskowska – Szef wrocławskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert z zakresu zdrowego żywienia oraz samodzielnego kreowania sztuki kulinarnej poleca przepis na pyszne śniadanie:OMLET CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI·
Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek Składniki: 400 g pomidorów cherry, 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek, 200 g łagodnego koziego sera,oliwa z oliwek, sól, czarny pieprz, świeża ba
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki na placki:– młoda cukinia 3 sztuki
Prosty, szybki, pyszny i puszysty bezglutenowy tort z bitą śmietaną i owocamiZrobienie pysznego tortu w bezglutenowej wersji to naprawdę nic trudnego. Wystarczą dobre chęci, odpowiednie składniki i odrobina czasu. Kluczem do su
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowejFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do r�
Informacja prasowaPoznań, 6 grudnia 2016 r.Pomysł na pyszne dania z czerwoną fasolą w roli głównejCzerwona fasola to roślina strączkowa, która zdobywa rynek kulinarny na całym świecie. Ze względu na smak i bogate walory
III. Ziemniaki faszerowane z sosem tatarskimW asortymencie firmy TARSMAK znajdziemy pięć sosów uhonorowanych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Jeden z nich jest wyśmienitym dodatkiem do faszerowanych ziemniak�
Fusilli z karczochamiSkładniki:• 200 g makaronu Malma Fusilli• Pół słoika serc karczochów• Pół słoika suszonych pomidorów w oleju• 25 g szynki parmeńskiej• Oliwa extra virgin• Sól, pieprz• 25 g rukoli�
Marco Ghia – Szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej poleca:MILLEFOGLIE Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM, MIĘTĄ I TRUSKAWKAMI ORAZ OCTEM BALSAMICZNYM Z MODENY• Czas przygotowania: 15 minut• Poziom:
Informacja prasowaWarszawa, 17 września 2015Moda na BA!rdzo smaczne i pożywne gotowanieZ badań wynika, że na strony internetowe z przepisami i poradami kulinarnymi zagląda blisko 6 milionów polskich internautów. W ciągu dwó