Przepisy na dania z kaszą w roli głównej od Mai Sobczak, autorki bloga „Qmam kasze”, ambasadorki kampanii „Lubię kaszę”Pęczak i smażona rzodkiewka na maśle szałwiowymSkładniki:1/2 szklanki pęczaku2 łyżki mas
Informacja prasowaPoznań, 22 czerwca 2017 r.Dania główne z gruszką – pysznie, smacznie i zdrowo Podstawą zdrowej, zbilansowanej diety są owoce. Witaminy i minerały, które się w nich znajdują są niezbędne dla prawidłow
Jajka faszerowane w wersji lightSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś
Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiemSkładniki:– Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella) 150g– cebula 4 szt.– s
Przepis na jesienne muffiny z suszoną żurawinąCzyli deser idealny na długie, powakacyjne wieczory. Przygotujesz go szybko i niewielkim kosztem. Słodkie muffinki świetnie komponują się z kawą albo gorącą herbatą.Czego potr
Informacja prasowa: Sedar S.A.Październik 2015Jesienne smaki!Pieczony Kurczak Zagrodowy z dynią, pomidorami i masłem szałwiowymGdy na zewnątrz robi się szaro i ponuro, w kuchni warto sięgnąć po… kolorowe skarby jesieni!
Naturalnie i zdrowo – Chrupiące prażone domowe musli witaminowe z puffingowanymi jagodami goji i puffingowanymi wiśniami Dlaczego warto zrobić swoje musli w domu? Bo możemy je przygotować wg własnych upodobań, wzboga
Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESESkładniki (dla 4 osób):Składniki (dla 4 osób):500 g makaronu tagliatelle all’uovo (jajeczne)Na ragu’
10 sierpnia 2015 r.Odczarowujemy warzywaPomidory, ogórki, buraki, papryka – warzywa zdecydowanie powinny być obowiązkowym składnikiem naszych posiłków. Bogate w witaminy i związki mineralne korzystnie wpływają na nasz
Sałatka z ciecierzycy z papryką, tuńczykiem i hiszpańskimi oliwkamiSkładniki: 2 szklanki gotowanej ciecierzycy, 2 pieczone czerwone papryki, 16 czarnych lub zielonych hiszpańskich oliwek, 1 lub 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliw