Informacja prasowaWarszawa, 25 stycznia 20174 pomysły na rozgrzewające dania z bakaliamiZima to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie w
Jajka z oliwkowym tataremSkładniki: 4 jajka, 6 zielonych hiszpańskich oliwek,6 czarnych hiszpańskich oliwek, kromka białego chleba, hiszpańska oliwa extra virgin, sól i pieprz,ocet winny, szczypiorek. Przygotowanie: Zagotuj w
Informacja prasowa: Sedar S.A.Październik 2015Jesienne smaki!Pieczony Kurczak Zagrodowy z dynią, pomidorami i masłem szałwiowymGdy na zewnątrz robi się szaro i ponuro, w kuchni warto sięgnąć po… kolorowe skarby jesieni!
Roladki z tuńczykiem i kozim seremW krajach południowej Europy w spotkania towarzyskie nierozerwalnie wpisane są uczty kulinarne. Nierzadko są one głównym punktem popołudnia czy wieczoru – dla Włochów czy Hiszpanów związe
Informacja prasowaWarszawa, 23 września 2015Smaki jesieni nie muszą być nudne!Jesień to czas, gdy z przyjemnością sięgamy po dynie, jabłka, gruszki oraz śliwki. I mimo że aura za oknem bywa niesprzyjająca, w kuchni cieszy
INFORMACJA PRASOWAWłocławek, 19.03.2015 r.Wielkanocna baba wczoraj i dziśJeśli wierzyć tradycji, nieudana baba wielkanocna jest kompromitującym dowodem żenujących umiejętności kulinarnych pani domu. Być może dlatego nie
Ryba w roli głównejZawierają kwasy tłuszczowe omega-3, pełnowartościowe białko, witaminy A, D, E i z grupy B, a także jod, selen czy fluor. Dlatego też, rekomenduje się, by pojawiały się one w naszym menu 2-3 razy w tygodn
Naleśniki na słono czy na słodko? Na zdrowo! Przepis na pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzemZe szpinakiem, serem, cukrem, dżemem, warzywami, jabłkami czy mięsem – to wszystko już było i wielu z
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca swoje ulubione przepisy.PESTO W 3 WERSJACHSkładniki:Pesto klasyczne: 100 g bazylii2 ząbki czosnku, sól gruboziarnista, 100 g parmezanu, 400 g oliw
Naturalnie i zdrowo – Chrupiące prażone domowe musli witaminowe z puffingowanymi jagodami goji i puffingowanymi wiśniami Dlaczego warto zrobić swoje musli w domu? Bo możemy je przygotować wg własnych upodobań, wzboga