Marco Ghia,szef warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirlpool i ekspert kuchni włoskiej, poleca:SPAGHETTI Z OWOCAMI MORZASkładniki:320 g spaghetti500 g świeżych krewetek1 kieliszek wytrawnego białego wina500 g omułkówczosne
Jajka faszerowane w wersji lightSzybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś
Kim są amatorzy dań gotowych i co najczęściej kupują?Coraz większe tempo życia i brak czasu znajdują swoje odzwierciedlenie w rosnącej konsumpcji dań gotowych. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, producenci żywności ro
Okrągłe szaleństwo, czyli świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy!Poznaj 5 wskazówek, jak ją przyrządzić.Historia pizzą się toczyJadalne złoto, homar marynowany w koniaku, kawior i szkocki łosoś – takie składniki zn
Informacja prasowaPoznań, 9 grudnia 2016 rokuŁosoś wędzony aromatem herbacianymŁosoś to jedna z najtłustszych, ale też najzdrowszych ryb. Zawiera rzadko spotykany zestaw unikalnych wartości odżywczych. Ryba ta bogata jest
Sałatka brokułowa z winogronami Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki:– brokuły świeże 2 szt.– winogrona czerwone
Informacja prasowaŁódź, 17 lutego 2017Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnymNiezwykle smaczną i lubianą w Polsce potrawą są gołąbki. To tradycyjne danie, popularne w krajach Europy Środkowej i Wschod
Informacja prasowaPoznań, 29 lipca 2016Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dniWypoczywając nad morzem lub w górach warto wybierać lekkie i zdrowe przekąski, które dostarczą nam energii na cały dzień. S
Mrożona kawa na każdy dzień lataGdy upał zniechęca do picia gorącej „małej czarnej”, warto sięgnąć po alternatywę w postaci orzeźwiającej kawy mrożonej. Sposobów jej serwowania wystarczy na każdy dzień lata.Pierw
PRZEPISY ROBERTA SOWY Z OLEJEM RZEPAKOWYMCHŁODNIK Z POMIDORÓW MALINOWYCH Z TRUSKAWKAMI I GUACAMOLE Składniki dla 4 osób:500 g pomidorów malinowych250 g dojrzałych truskawek1 pęczek grubego szczypioru paluch2 łyżeczki oc