Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”„Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” – pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana,
Informacja prasowaWrocław, 28 września 2016 Jesienne smaki Zamku Topacz – befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami i piklowaną cebuląGrzyby to niewątpliwe jeden z największych przysmaków jesieni. Uwie
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowejFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do r�
Placki z cukinii z dipem śmietanowo-koperkowymPrzepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona KarkonoszySkładniki na placki:– młoda cukinia 3 sztuki
Zdrowy smak natury:Przepis na Carpaccio z buraków z hummusemCarpaccio z buraków z hummusem to wyjątkowo efektowna potrawa, która podbija podniebienia oraz syci inne zmysły. Prezentuje się imponująco, dlatego bez wątpienia mo�
4 potrawy z dynią i bakaliami w roli głównej, które skradną Twoje serceInformacja prasowaWarszawa, 5 października 2016Dynia to niekwestionowana królowa jesieni. Już sam wygląd i intensywny kolor tego warzywa wprawia nas w d
Wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami Borowik – niekwestionowany król polskich lasów zaprasza na wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami – prawdziwie królewską ucztę we włoskim stylu. W
Halloweenowe muffinki z pomarańczą i śliwką kalifornijskąSkładniki: 110 g masła (pokojowa temperatura) 90 g cukru pudru 125 g mąki z dodatkiem proszku do pieczenia 2 duże jajka skórka starta z 2 pomarańc
Słone ciasteczka z oliwkami Składniki: 10-12 czarnych hiszpańskich oliwek,400 g mąki, 100 ml hiszpańskiej oliwy,100 ml mleka, oliwa z oliwek, szczypta soli,płaska łyżeczka drożdży, łyżeczka oregano,2 łyżki stołowe s
Informacja prasowaWarszawa, 9 marca 2017Kolumbijskie smaki w Twojej kuchni – przepisy na dania z kolumbijską nutąKolumbijska kuchnia jest różnorodna, pełna smaków i aromatów, przede wszystkim dlatego, że powstała w wyniku