15 lipca 2015 r.Placki ziemniaczane nie jedno mają imięPlacki ziemniaczane, – kto z nas ich nie lubi? Usmażone na złoty kolor, z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie. Soczyste, rozpływające się w ustach,
Informacja prasowaWarszawa, 21 listopada 2016Świąteczna kuchnia z bakaliami. Sześć przepisów na świąteczne daniaŚwięta to niezwykły, rodzinny czas, który co roku mobilizuje nas do niecodziennych aktywności. Należą do n
Fritatta z patelni – pomysł na szybkie i łatwe danie z wykorzystaniem brukselki!Mała, zielona i pyszna. To właśnie… brukselka! Młodsza kuzynka kapusty kryje w sobie więcej, niż ktoś mógłby przypuszczać. Zaliczana do tz
Informacja prasowaPoznań, 14 marca 2017 r.Przepis na tagliatelle z groszkiem i suszonymi pomidoramiPasta to jeden z ulubionych składników kuchni włoskiej. Włosi kochają makaron w niemal każdej postaci. Występuje on w wielu
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Menu na letni dzień: chłodnik pomidorowy, sałatka z filetem z kurczaka i pana cotta z malinową kruszoną oraz miętowym pudrem. Brzmi pysznie prawda? Specjały te można przygot
Drugie śniadanie dla dziecka do szkoły.Kilka inspiracji dla rodziców.Dieta polskich dzieci nie jest doskonała, większość jada tylko kilka produktów z piramidy zdrowego żywienia, które nie są w stanie zaspokoić potrzeb ży
Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek Składniki: 400 g pomidorów cherry, 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek, 200 g łagodnego koziego sera,oliwa z oliwek, sól, czarny pieprz, świeża ba
15 stycznia 2014 r.Placki ziemniaczane z włoskim akcentemPołączenia tradycyjnych placków ziemniaczanych z mozarellą i pietruszkowo-bazyliowym pesto to idealna propozycja dla tych, którzy kochają kuchnię polską i włoską. A
Informacja prasowaPoznań, 8 lutego 2017 r.Zdrowe sałatki z białą fasolą w roli głównejKalendarzowa zima powoli dobiega końca. To najwyższy czas, aby powoli przygotowywać się do wiosny. Pierwszym krokiem może być wprowad
Rurki skręcone z orzechami i gorgonzoląCzas na poznanie włoskich tortiglioni – skręcanych rurek, które doskonale komponują się z wszelkimi mięsnymi sosami! Kształt i struktura tego makaronu powodują, że sos bardzo dobrze