Warszawa, luty 2017 r.Tłusty Czwartek lekki jak nigdy!Pączki serowe z bakaliami SiestaTłusty czwartek to staropolski zwyczaj i tradycja pieczenia i zjadania pączków i faworków (zwanych też chrustami).W roku 2017 tłusty czwa
Informacja prasowaWarszawa, 21 listopada 2016Świąteczna kuchnia z bakaliami. Sześć przepisów na świąteczne daniaŚwięta to niezwykły, rodzinny czas, który co roku mobilizuje nas do niecodziennych aktywności. Należą do n
Informacja prasowaPoznań, 14 września 2016 r.Zapiekane tortille z warzywami – idealna przekąska na każde spotkanieZapiekana tortilla to meksykańska potrawa, która świetnie sprawdzi się jako danie główne lub przekąska po
Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, ekspert kuchni włoskiej i mistrz kulinarnego recyklingu, podpowiada jak sprytnie wykorzystać resztki jedzenia, by nie zmarnował się ani okruszek.ZIEMNIACZANE KULECZKI Składniki:50
Przepis na bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowejFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa, które używane jest jako podstawa pizzy lub jako pieczywo podawane na przystawkę do r�
10 sierpnia 2015 r.Odczarowujemy warzywaPomidory, ogórki, buraki, papryka – warzywa zdecydowanie powinny być obowiązkowym składnikiem naszych posiłków. Bogate w witaminy i związki mineralne korzystnie wpływają na nasz
Informacja prasowaPoznań, 21 września 2016Eat fit, czyli jesienna kuchnia w wersji lightKrem z dyni, pikantne leczo, faszerowana mięsem papryka – to z tymi potrawami najczęściej kojarzy nam się złota polska jesień. Ale ja
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Odpowiednio przygotowane i doprawione potrawy nie tylko zaspokajają głód, ale także rozgrzewają. Sok, zupa i ciasto z przyprawami korzennymi to idealne propozycje dla zmarzluch
Informacja prasowa19 grudnia 2016#sylwester, #sylwester2016Kuchnia meksykańska jest pełna kolorów, smaków i przypraw. Kochamy ją za dużą ilość warzyw oraz lekko pikantne potrawy. Nic nas nie rozgrzeje w zimowy wieczór tak,
Chrupiące malinowe bezy z kremem TobleroneBezy to jedne z najmniej skomplikowanych w przygotowaniu a zarazem najpyszniejszych deserów. Sekretem udanej bezy jest sposób jej pieczenia a ściślej mówiąc SUSZENIA w odpowiedniej temp